Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

15. 11. 2020. 12:37 >> 14:11
4

KOR

Zaustaviti poharu šume na Durmitoru

Koalicija za održivi razvoj (KOR) poziva nadležne državne i institucije Opštine Žabljak da hitno reaguju i stanu na kraj devastaciji šumskih resursa na samoj granici Nacionalnog parka Durmitor.

 

Koalicija za održivi razvoj (KOR) pozvala je nadležne državne i institucije Opštine Žabljak da hitno reaguju i stanu na kraj devastaciji šumskih resursa na samoj granici Nacionalnog parka (NP) Durmitor.

„Naime, ovih dana se nastavlja devastacija šumskog bogatstva tik uz granice NP Durmitor od Pelengića i povlašćenih oportunista kojima je bivša vlast dodijelila koncesije, možda i intezivnije nego ikad. Krenulo se u finalnu poharu šuma, kao da sjutra ne postoji i kao da država i narod ne treba da žive i narednih godina“, navodi se u saopštenju KOR-a.

Iz Koalicije su podsjetili da je UNESCO u svojim izvještajima striktno zabranio sječu unutar NP Durmitor, kao i u predjelima koji su uz samu granicu parka.

„Ekološki aktivisti i savjesni građani već dvije godine se bore protiv devastacije naših šuma, ali nažalost ne dobijaju potrebnu podršku od onih kojima je posao da štite prirodne potencijale ekološke države Crne Gore“, rekli su predstavnici KOR-a.

Oni su tražili od uprava za inspekcijske poslove, policije i za šume, kao i Nacionalnih parkova (NPCG), Vrhovnog državnog tužilaštva i ostalih državnih organa da se počnu baviti svojim poslom i počnu štititi državne resurse.

„Od nove vlasti, za koju se nadamo da će što prije biti formirana, očekujemo da preispita svaku dodijeljenu koncesiju i obeća zaštitu šuma. Naši aktivisti će i narednih dana obilaziti teren i obavještavati javnost o zločinima nad šumama Durmitora“, poručili su iz KOR-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније