Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 11. 2020. 09:59 >> 11:59
2

ČESTITKE PARTIJA

Cetinje uvijek bilo ponos Crne Gore

Povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje, crnogorske partije uputile su srdačne čestitke građanima Cetinja.

 

SNP: Cetinje da bude izvanredna turistička destinacija

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković je u ime SNP i u svoje lično ime, uputio srdačne čestitke građanima Cetinja.

"Cetinje je uvijek bilo ponos Crne Gore i njenih građana. Bogato istorijskim i kulturnim spomenicima, Cetinje ima sve preduslove da bude izvanredna turistička destinacija.

Jedna od pretpostavki da bi Cetinje oživjelo jeste pokretanje ekonomije kako bi se spriječilo da građani Cetinja, posebno mladi, odlaze u druge gradove i države da rade ili se trajno iseljavaju. Samo na taj način može se osigurati opstanak i boljitak Cetinja i njegovih žitelja, a time i Crne Gore.

Značaj Prijestonice za cijelu državu je toliki da zaslužuje apsolutnu posvećenost svih relevantnih činilaca.

Nadamo se da će lokalna i nova državna vlast učiniti sve da vrate značaj Prijestonici i istaknu njen stari sjaj jer to Cetinje zaslužuje, a njegovi građani s pravom očekuju“, kaže se u čestitki predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića. 

SDP: Ponovo se probudila cetinjska mladost

Na današnji dan, kada je naše Cetinje oslobođeno od fašista i domaćih izdajnika u Drugom svjetskom ratu, prisjećamo se hiljada rodoljuba koji su dali život da bi mi, njihovi potomci, živjeli u slobodi. Prisjećamo se i preko 5.500 boraca koji su pronosili slavu našeg grada i crnogorskog oružja u oslobođanju bivše Jugoslavije, a njih 49 je zbog požrtvovanja i hrabrosti dobilo orden narodnog heroja, poručili su iz SDP-a.

"Cetinje je taj 50-ti, grad heroj, koje je kao i u 500 godina svoje istorije uvijek znalo gdje se brane čast i sloboda, ne samo za crnogorski narod. Tako je bilo i onih tmurnih dana devedesetih godina, kad je naš grad držao visoko podignut barjak mira, dok su drugi jurišali na svoju braću i komšije", navode u saopštenju. 

Od prošlog dana oslobođenja do danas desilo se, navode u čestitki, mnogo toga i lijepog i manje lijepog u našoj zemlji.

"Za nas u SDP-u je najbitnije to što se ponovo probudila cetinjska mladost, da su naše ulice i trgovi ponovo ispunjeni ljepotom, pjesmom i radošću i da nikakvi tamni oblaci to ne mogu prekriti. A željeli bi, kao i devedesetih, da Cetinja nema, da naš grad bude "samo selo ispod Lovćena". Neće im proći, jer nije nikad, ni danas kad su "političkim oslobodiocima" prva obećanja da će "pomjeriti mauzolej Njegošu malo niže" i da će Ministarstvo kulture preseliti iz našeg grada", navodi se u saopštenju.  

Hvala vam za takvu "slobodu" i "osvježavanje", navodi se u čestitki SDP-a.

"Ali našem gradu su potrebne promjene za budućnost, a ne vraćanje u srednji vijek, želimo da budemo dio evropske civilizacije, a ne mračnog stvaranja kultova. I zbog toga će vam Cetinje, Cetinjanke i Cetinjani reći ne - baš kao što su rekli uvijek kroz istoriju kad je bila ugrožena naša sloboda, budućnost i naša čast.  A inspiracije za to nam ne nedostaje, od 13-og jula do 21-og maja, od heroja sa Vučjeg dola, Medove i Mojkovca do onih sa Sutjeske i Neretve. Zbog svih njih, ali i naše djece - želimo Srećan Dan Prijestonice svim našim sugrađanima", zaključuje se u njihovoj čestitki.

 

PKS: Cetinje je srce Crne Gore

U srcima svih patriota i komita, koji čine Patriotsko komitski savez, Cetinje je srce Crne Gore, naš duhovni, kulturni, istorijski centar, luča koja nam svijetli u vremenu, navodi se u čestitki povodom 13. novembra Dana prijestonice.


"Cetinje je i herojstvo i junaštvo i čast i zakletva; Cetinje je čuvar crnogorskog bića kroz vjekove koje je uvijek ispisivalo slavne stranice istorije, slobode i patriotizma", dodaje se u čestitki.

U čast ovoga grada, nako dodaju iz Patriotsko komitskog saveza, kao sjedište svoje partije izabrali su upravo Cetinje.

"Ne sumnjamo da će i danas, u vremenu kada se Crna Gora opet bori da sačuva svoj nacionalni identitet i baštinu, Cetinjani znati 'šta im je činjeti' i da ćemo zajedno pobijediti u borbi za građansku, evropsku i sekularnu državu", navodi se u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније