Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2020. 21:36 >> 21:41

MVP

"CG će zaštititi bezbjednost i integritet DKP-a"

Crna Gora će, kao država domaćin, odlučno zaštititi bezbjednost i integritet diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovog osoblja, poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

„MVP najsnažnije osuđuje sinoćnji akt provokacije usmjeren prema diplomatskoj misiji Hrvatske u Podgorici koji, sa žaljenjem konstatujemo, predstavlja još jedan čin primitivnog nacionalizma, etničkog i političkog radikalizma kojima u kontinuitetu svjedočimo“, saopšteno je iz MVP-a.

Kako su naveli, krajnji cilj je, naravno, ugrožavanje građanskog i multietničkog karaktera Crne Gore, ali, ne manje, i narušavanje odnosa između dvije susjedne, prijateljske i savezničke države.

„Crna Gora će, kao država domaćin, odlučno zaštititi bezbjednost i integritet diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovog osoblja u našoj zemlji“, dodaju u saopštenju.

Oni su pozdravili brzu i efikasnu reakciju Uprave policije u otkrivanju i privođenju počinilaca.

Iz Uprave policije su ranije saopštili da su njihovi službenici priveli dvije osobe koje su pokušale da okače zastavu – trobojku na ogradu Ambasade Hrvatske u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније