Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2020. 19:38 >> 19:40
1

ŠLJIVANČANIN

Inspektori i ugostitelji nijesu krivi za broj oboljelih

Od sredine jula do početka novembra inspektori su izrekli kazne od gotovo 200 hiljada eura, saopšteno je za TVCG iz Uprave za inspekcijske poslove.

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin kaže da je sigurno da su u posljednje vrijeme, ugostitelji poštovali mjere te da nijesu krivi za novonastalu epidemiološku situaciju. 

“Sigurno je da su ugostitelji u posljednje vrijeme poštovali mjere koje je propisivalo NKT i da ugostitelji kao i inspektori nijesu krivi za novonastolu epidemiološku situaciju, koja je trenutno najgora, ali moramo svi učiniti napore i dati sve da izađeo iz ove situacije”, poručila je Šljivančanin.

Portparolka Uprave za inspekcijske poslove Iva Čukić - Šoškić navodi da su inspektori u početku djelovali preventivno i edukativno, kako bi nanijeli što manju štetu privrednim subjektima.

“Međutim kod onih privrednih subjekata gdje su se ponavljali prekršaji svakao da su inspekcije bile rigorozne”, navela je Čukić - Šoškić.

Samo turistički inspektori, izdali su 169 prekršajnih naloga u iznosu od 186 hiljada eura. 

“Turistička, tržišna, Inspekcija rada, Inspekcija za igre na sreću i zdravstveno-sanitarna inspekcija, znači ovih pet inspekcija, zaista svakodnevno daju sve od sebe. Od polovine jula do početka novembra naše inspekcije su izvršile preko 30 hiljada kontrola. Tom prilikom su izrekle kazne od oko 200 hiljada eura”, navela je Čukić - Šoškić.

Kada su u pitanju ugostiteljski objekti čiji je rad u nekim gradovima zabranjen, glavna turistička inspektorka, Svetlana Šljivančanin najavljuje da bi već sjutra, mogli biti poznati novi detalji. 

“Ja sam danas prisustvovala sastanku u Ministarstvu održivog razvoja i turizma sa ugostiteljima, pedstavnicima ministarstava turizma, finansija, ekonomije, zdravlja gdje su dati određeni predlozi pod kojim uslovima mogu ugostitelji poslovati. Sigurno je da će sjutra na sjednici NKT-a biti odlučeno kakva će situacija biti u narednom periodu po pitanju rada”, kazala je Šljivančanin.

Zbog zatvaranja ugostiteljskih objekata u Glavnom gradu u Tuzima su kafići puni Podgoričana. Povećan je i broj inspektora međutim, nijesu registrovali nijedan slučaj kršenja mjera NKT-a.

Iz Uprave za inspekcijske poslove, kažu da pojačano nadziru primjenu mjera.

Ističu da se samo odgovornijim odnosom prema propisima, što i nije veliko odricanje, može zaštititi zdravlje i spriječiti negativne posljedice po našu privredu. 

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније