Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 11. 2020. 13:47 >> 13:58

U BERANAMA

Romsko-egipćanskoj zajednici dodijeljeni alati

NVO Mladi Romi kroz ROMACTED program koji finansiraju Evropska unija i Savjet Evrope je u subotu, 7. novembra posjetila romsko-egipćansku zajednicu u Beranama. Na osnovu ličnih zahtjeva pojedinaca, a radi poboljšanja njihovih izvora prihoda, tom prilikom je za 50 korisnika uručeno 125 komada električnih i ručnih alata ukupne vrijednosti 3.541,09 eura bez PDV-a.

 

Cilj ROMACTED programa je, između ostalog, osnaživanje romsko-egipćanske zajednice na lokalnom nivou i upravo zato NVO Mladi Romi je, osluškujući te potrebe, odlučila da doprinese RE zajednici na ovaj način, naveli su u saopštenju NVO Mladi Romi.

U Beranama je mali broj zaposlenih pripadnika RE populacije, a ostali članovi zajednice, kako kažu, bave se privatnim fizičkim poslovima, rade za dnevnicu, prikupljaju sekundarne sirovine i slično.

 

"Proteklog mjeseca naša organizacija je u OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama svečano otvorila kancelariju za saradnike u socijalnoj inkluziji RE u obrazovanju, koja je opremljena uz podršku ROMACTED programa."

Savjet Evrope i NVO Mladi Romi su u saradnji sa Opštinom Berane i drugim relevantnim akterima inicirali i kreirali novi Lokalni akcioni plan za integraciju Roma i Egipćana za period 2019-2023. koji je usvojen.

Navedeni dokument predstavlja platformu lokalne politike prema svim važnim pitanjima koja su od značaja za suštinsku i održivu integraciju romske i egipćanske zajednice u javni život i razvoj opštine.

NVO Mladi Romi će i u narednom periodu u sklopu svojih redovnih aktivnosti nastaviti da podržava RE zajednicu u Beranama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније