Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 11. 2020. 15:50 >> 16:16

ODT PODGORICA

"Netačni navodi o postupanju tužiteljke"

Iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva kažu da je i pored njihovog saopštenja, Uprava policije ponovo objavila netačan navod o postupanju tužiteljke. Nakon što je, kako navode, tužiteljka dala obavezujuće naloge za postupanje, policija je juče obavijestila da je od sveštenika uzela izjavu, ali da time nije završen rad na predmetu. Poručuju da je obaveza medija da prije objavljivanja provjere informacije, kako ne bi dezinformisali javnost.

 

"Prije svega državna tužiteljka je smoinicijativno saznala da postoji i video zapis ovog vjerskog obreda. Tražila je samoinicijativno od policje da pribave takav video zapis i da utvrde identitet učesnika na zapisu odnosno lica na njemu. Međutim na kraju pošto se nastavilo sa obavještenjem netačnih podataka o postupanju državne tužiteljke od strane policije i danas, ODT u Podgorici je zahtijevalo od policije da joj dostave spise o događaju čime je u potpunosti preuzelo rad na predmetu i nastaviće postupak u okviru svoje nadležnosti sve do donošenja konačne odluke," naveo je Radonjić.

Podsjetimo, iz Uprave policije je saopšteno da nakon što je kazala da u radnjama sveštenika Dalibora Milakovića nema krivičnog djela, nadležna tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici je sinoć oko 23 sata naložila izuzimanje video zapisa na kojem se vidi kršenje mjera sa jučerašnje liturgije i obreda u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, te je zatražila da nakon toga bude informisana. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније