Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 11. 2020. 14:56 >> 15:05
6

LP

Ispitati da li se i dalje devastira grobnica Plamenca

Liberalna partija poziva policiju i tužilaštvo da hitno i odmah reaguju i ispitaju da li se na lokaciji manastira u selu Gornji Brčeli i pored sprovedenih istražnih radnji i dalje dešava devastacija odnosno uništavanje groba grobnice mitropolita Arsenija Plamenca.

Prema informacijama mještana Brčela koji su ih kontaktirali, sinoć je, kako navode iz LP, u gluvo doba noći između ponoći i dva sata ujutru došlo do novih dešavanja na grobu mitropolita Arsenija Plamenca.

"Prema njihovom kazivanju u tom periodu bile su primjetne kretnje više lica koja su baterijskim lampama obasjavala prostor grobnice i vršili radnje za koje mještani ne znaju o čemu se radi. Nema dilema da u tom dijelu noći niko ne vrši nikakve legitimne akcije koje su predviđene zakonskim propisima već se može samo raditi o ponovnom nasrtaju na grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca. Ne vjerujemo da se rušilac grobnice pop Jovan Plamenac sa svojom bratijom igra Hamleta i razgovara sa svojim precima već je vjerovatnije da se snage koje su započele dehumanizaciju identiteta Crnogoraca ne zaustavljaju pukim saslušanjima i neefektivnim procesima koji se po pravilu završavaju njihovim oslobađanjem od odgovornosti", kazali su iz LP.

Iz LP navode da, kao što su i obećali, nastavljaju sa praćenjem dešavanja vezanih za „slučaj Brčeli“ i ističu, neće odustati od te odluke.

"Jer je jasno da kleropolitička skupina koja je preuzela vlast u Crnoj Gori neće stati dok im se ne pokaže njihovo mjesto", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je je i juče u Budvi pokazano, kako ocjenjuju, ne samo neznanje iz istorije svog grada već se, kako dodaju, "potrudila da istraje u svom naumu i istorijeske falsifikate, svojih nalogodavaca iz SPC i Beograda, prikaže kao činjenice i argumente".

"Na sreću burleska koju priređuje skupina zadužena za dehumanizaciju Crnogoraca gubi podršku u sopstevnim redovima i doživljava bojkot od strane sopstvenih pristalica koji se ne slažu sa takvom kvazipolitikom i žele istinske promjene u društvu. A za svo ovo vrijeme ovih eklatantnih primjera dehumanizacije ne čujemo ništa od branioca nacionalnih interesa Crne Gore i desne ruke beogradske patrijaršije, a pretendenta na mjesto ministra odbrane Dritana Abazovića", zaključuju iz Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније