Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ CdM ]

08. 11. 2020. 16:21 >> 16:21
4

BOGDANOVIĆ

"Građanska CG ovog puta mora dobro razumjeti poruku"

"Revizija istorije proces je koji je duboko ukorijenjen na ovim prostorima, a u slučaju današnje epizode u Budvi - ključno pitanje je ko su ovovremeni nosioci revizionizma", kazao je za CDM ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Kako je naglasio, od nekoga ko smatra da koronavirus ne postoji i da je demonizacija crkveni obred, iznenađenje bi bilo da takva pojava i njeni sljedbenici priznaju istorijsku faktografiju.

"Povodom napada na građanku Budve, koja je na skupu ukazala čime se njegovi organizatori bave, moramo istaći da je najvažnije to što glavni akter danas nije urlao, po čemu je prepoznatljiv u javnosti.

Kada se to uzme u obzir, jasno je da su i procesi udara na crnogorsku istoriju spali na najopskurnija lica, kojima je mjesto najprije u satiri. Takvi i propagiraju sumanutu i po stabilnost rizičnu ideju o spuštanju mauzoleja i graditeljskim poduhvatima na Cetinju i Lovćenu, takvi aboliraju skrnavljenje grobova po Crnoj Gori, takvima bode oči antifašizam i svaki monumentalni trag o njemu", naglasio je ministar Bogdanović.

Dodao je da se suprotstavljanje procesu revizije, skrnavljenja, laži i podvala tiče svakog slobodomislećeg pojedinca.

„Svako na svoj način može reagovati - i samo na taj način može se graditi društvo zasnovano na istini, antifašizmu i građanskom konceptu, gdje ljudska prava neće biti satjerana u kancelariju, a prava etničkih grupa u podrum. Jer - oslobodioci su uvijek oslobađali. Do sad nije zabilježen primjer da je neko oslobodio bilo šta na način što je mirno ušetao u već oslobođeni grad, iz kog se okupator prethodno povukao. Zato, građanska Crna Gora, koja je imala mnogo strpljenja, ovog puta mora dobro razumjeti poruku koja joj je poslata, poručio je ministar Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније