Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 11. 2020. 07:46 >> 08:16
15

ADVOKAT SPC

Amfilohije ostavio zavještanja, preporuke...

Mitropolitova posljednja volja je za mene svetinja i neću dozvoliti da se bilo ko igra sa njom i da je potcjenjuje, kazao je Pobjedi jedan od pravnih zastupnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Dalibor Kavarić, koji tvrdi da ima testament nedavno preminulog poglavara Srpske crkve u Crnoj Gori, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Ističe kako je nedavno Televiziji Crne Gore ponudio "saradnju u tom pravcu", ali da oni nijesu prepoznali važnost te informacije.

"Sada ne mogu ništa više reći, postoje mitropolitova zavještanja, preporuke, blagoslovi i tako dalje... U naredna dva dana obavijestiću o načinu na koji će informacija biti saopštena javnosti", rekao je Kavarić.

S druge strane, u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj nijesu željeli zvanično da komentarišu ovu informaciju, ali je više sagovornika Pobjede iz Mitropolije kategorično odbacilo da testament postoji.

"Ne postoji takav testament. Možda je mitropolit kroz svoje dnevnike, koje je vodio, nešto zapisao. Sve je zapečaćeno i sve će, kada za to dođe vrijeme, komisijski biti pregledano", rekao je jedan od sagovornika lista.

Iz Mitropolije juče nijesu odgovorili na pitanja Pobjede, a odbio je da odgovori i sveštenik Gojko Perović.

Direktor TVCG Slavko Đurđić rekao je da je tačno da je advokat Kavarić preko SMS-a ponudio uredništvu Televizije Crne Gore "mega ekskluzivan" dokument.

"Tačno je da je advokat Kavarić preko SMS-a ponudio uredništvu Televizije Crne Gore, kako su me obavijestili, 'mega ekskluzivan' dokument – ručno pisani testament mitropolita Amfilohija. Bilo mi je čudno da se tako ozbiljna stvar nudi Televiziji na krajnje neformalan način, pa sam kazao uredništvu da gospodinu Kavariću prenesu kako bi bio red da se Mitropolija zvanično obrati rukovodstvu RTCG, što on nije učinio. Naprotiv, poručio je da će biti prisiljen da objavi kako Javni servis ignoriše informaciju od šireg društvenog značaja. U međuvremenu nam je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao da ne postoji nikakav mitropolitov pisani testament", kazao je Pobjedi Đurđić.

Podsjećamo, mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra u Kliničkom centru Crne Gore gdje je bio na liječenju zbog kovida-19.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније