Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2020. 19:48 >> 19:48
2

ODT PODGORICA

Nema dokaza da je sveštenik izlazio iz KCCG

Nema ni jednog dokaza da je sveštenik SPC M.D. napustio prostorije Kliničkog centra Crne Gore i da je prisustvovao sahrani mitropolita SPC Amfilohija Radovića, već postoji samo dokaz da se kretao u okviru COVID centra, gdje se inače liječe pacijenti zaraženi od tog virusa, saopšteno je večeras iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva. Oni su reagovali na tekst, objavljen na Portalu CdM, pod naslovom “Za tužioca nema ništa sporno što je sveštenik zaražen korona virusom šetao Kliničkim centrom” i ostalih tekstova slične sadržine.

"To znači da ODT u Podgorici nije nadležno da cijeni da li je bilo koje lice prekršilo određene interne procedure i protokole ili eventualno učinilo prekršaj, jer je to u nadležnosti drugih državnih organa. Podsjećamo da je u nadležnosti tuzilaštva gonjenje učinilaca krivičnih djela, a po ocjeni tužioca nema dokaza koji bi upućivali na to da je M.D. učinio krivično djelo. Međutim, postupajući državni tužilac je utvrdio je da je neophodno ispitati sve okolnosti ovog događaja u odnosu na druga lica, pa je po službenoj dužnosti formirao novi predmet koji je u fazi izviđaja", navode iz ODT Podgorica.

Ističe se da su, povodom ovog slučaja, prikupljena obavještenja od određenih oosoba, izuzeti snimci nadzornih kamera, kao i  drugih dokaza u cilju utvrđivanja svih činjenica.

"Iz sadržine obavještenja koja su data od strane medicinskog osoblja nije se moglo utvrditi da je navedeni sveštenik napustio prostorije tog centra, a takođe su službenici Uprave policije izvršili uvid u snimke nadzornih kamera koje se nalaze na ulazu Kliničkog centra Crne Gore i utvrdili da lice koje odgovara opisu sveštenika M.D. nije napuštalo prostorije KCCG", piše u saopštenju. 

Iz ODT-a skreću pažnju medijima da, prije objavljivanja, informaciju provjere (na šta ih obavezuje i Kodeks novinarske etike) kako u suprotnom ne bi dezinformisali javnost.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније