Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2020. 14:14 >> 14:15

OPŠTINA BAR

Izgradnja trga i šetališta u Sutomoru po planu

Izgradnja trga i šetališta u Sutomoru obavlja se planiranom dinamikom, a kako ističe izvođač radova preduzeće IGP “Fidija”, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, posao će biti završen i prije ugovorenog roka, saopštili su iz Opštine Bar.

Kako su dodali, sve uključene strane u ovaj projekat, Opština Bar, JP Morsko dobro i Uprava javnih radova su obezbijedili novac i za nastavak radova u 2021. godini, a njihovi predstavnici su danas i obišli gradilište.

Kako podsjećaju u Opštini, projekat izgradnje trga i šetališta finansira se sredstvima Opštine Bar, Morskog dobra i Vlade Crne Gore - Uprave javnih radova, a ugovorena vrijednost je blizu 970.000 eura. Rok za završetak radova je 250 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao, odnosno od avgusta.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je istakao da će u budžetima svih uključenih strana biti obezbijeđena sredstva za finansiranje ovog projekta i u narednoj godini.

“Dobili smo potvrdu da je Morskog dobra za 2021. godinu obezbijedilo sredstva za nastavak izgradnje II faze koja podrazumijeva izgradnju trga. I od Uprave javnih radova dobili smo uvjerenje da će nedostajuća sredstva biti obezbijeđena u kapitalnom budžetu za narednu godinu. Opština Bar je spremna da participira, pa će u opštinskom budžetu za iduću godinu biti planirana sredstva za ovu namjenu“, kazao je predsjednik Opštine Bar.

Jelušić je kazao da u ovom trenutku Morsko dobro ima obezbijeđena sredstva od 445.000 eura za izvođenje nastavka radova, za potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa amfiteatrom u Sutomoru.

"Za 2021. godinu, planom korišćenja sredstava planiran je i početak radova na I fazi uređenja i izgradnje šetališta u Čanju, u iznosu od oko 550.000 eura, za što je urađen projekat. Isto tako, planirana su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pješačke staze i uređenje javnih površina uz obalu od rta Ratac do Žukotrlice u dužini od dva kilometra ukupne površine 7000 km2, čime se stvaraju preduslovi da se i ovaj značajan projekat fazno realizuje. Javno preduzeće će u narednoj godini uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za uređenje korita rijeke Željeznice u dužini od 230 metara“, rekao je Jelušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније