Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 11. 2020. 14:02 >> 14:02

SNP

''Neprimjereno plaćanje participacije u dnevnim centrima''

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra neprimjerenom i neprihvatljivom namjeru odlazeće vlasti da nametne plaćanje participacije za boravak djece sa teškoćama u rastu i razvoju u dnevnim centrima širom zemlje, istakli su iz te partije.

''Umjesto da država učini sve kako bi se pomoglo porodicama djece sa smetnjama u razvoju, nadležni pokušavaju da zarade na njihovoj muci'', navode iz SNP-a.

Posebno je neshvatljivo, kažu, što je tehnička vlada donijela odluku da počne primjenjivati zakon iz 2015. godine koji nameće obavezu korisnicima dnevnih centara na participaciju za korišćenje usluga u trenutku kada hara pandemija korona virusa i kada su gotovo svi pogođeni neviđenom ekonomskom krizom.

''Mnogo je načina da se novac uštedi i opredijeli za ove svrhe. Jedan od njih je da se sredstva za ove namjene obezbjeđuju iz budžeta lokalnih samouprava'', istakli su u saopštenju.

Potrebno je, kako kažu, samo malo više znanja, razumijevanja i saosjećanja sa onima kojima ova pomoć mnogo znači.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније