Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2020. 14:50 >> 15:17

NKT APELUJE

Građani i sveštenstvo da poštuju mjere

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) uputilo je izraze saučešća sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), povodom smrti mitropolita Amfilohija. Pozivaju građane da se pridržavaju epidemioloških mjera da bi zaštitili svoje zdravlje, ali i živote svojih najbližih.

''Uvažavajući tradiciju i običaje, ali i sveprisutnu opasnost od koronavirusa, pozivamo građane da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje i živote svojih najbližih'', navode u saopštenju.

Napominju da su sva masovna okupljanja u prethodnom periodu pokazala rizike i opasnosti, a posljedice osjeća cijelo društvo.

Nacionalno koordinaciono tijelo podržava apel Mitropolije crnogorsko-primorske za poštovanje epidemioloških mjera i poziva sveštenstvo da preduzme sve mjere kako bi se rizik širenja koronavirusa sveo na najmanju moguću mjeru.

''Zajednička je odgovornost i obaveza svih nas da doprinesemo očuvanju zdravlja i života građana'', zaključuju iz NKT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније