Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2020. 19:40 >> 19:40

U NEDJELJU

Prenos Amfilohijeve sahrane na TVCG

Sahranu mitropolita Amfilohija u nedjelju, iz Hrama Hristovog vaskrsenja prenosiće Televizija Crne Gore.

Patrijarh srpski Irinej služiće u nedjelju od devet sati, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici liturgiju povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Nakon liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Tijelo Amfilohija je danas prenijeto na Cetinje i u Cetinjskom manastiru će sjutra, 31. oktobra, na praznik Svetog Petra Cetinjskog u devet časova biti služena liturgija.

"Istog dana u 13 časova biće svečani ispraćaj zemnih ostataka Mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog Manastira za Podgoricu gdje će biti molitveno dočekane u 14 časova u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U Hramu će biti sve do nedelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih Crkava. Nakon Liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana", saopšteno je iz MCP.

Amfilohije će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života, navodi se u saopštenju.

U nedjelju, 1. novembra u svim gradovima i manastirima gdje je to moguće biće služena liturgija sa početkom u devet časova, nakon koje bi bio održan pomen, kako bi "svi koji su u nemogućnosti da fizički prisustvuju i na ovaj način uzeli molitvenog učešća u opijelu i sahrani mitropolita Amfilohija", dodaje se u saoštenju.

"Obavještavamo da će sve do sahrane mitropolita Amfilohija narod u molitvenom mimohodu moći da se pokloni mitropolitovom odru, kao i u danima nakon sahrane svakodnevno će se služiti Sveta Liturgija i pomeni u Hramovima, a vjerni narod će moći u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja da se pokloni mitropolitovom grobu".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније