Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2020. 14:54   >>  14:59

ZENKA

"Iskreno saučešće Mitropoliji u velikom gubitku"

Povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ministar za ljudska i manjiska prava Mehmed Zenka izjavio je iskreno saučešće vjernicima i sveštenstvu. On je poručio da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje saradnju sa MCP u cilju afirmacije vjerskih sloboda, očuvanja multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada.

 

“U ime Ministarstva za ljudska i manjiska prava i u svoje lično ime upućujem izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku, svim vjernicima i svještenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za ljudska i manjiska prava je sa Mitropolijom crnogorsko – primorskom, kako je rekao, imalo i ima izuzetno konstruktivnu saradnju i dijalog.

“Solidarnost i humanost, saradnja i uzajamna podrška i razumijevanje u teškim vremenima ostaju temelj i ohrabrenje za budućnost.Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će nastaviti na daljem unaprijeđenju  saradnje sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, u cilju afirmacije vjerskih sloboda, te očuvanja multinacionalnog i multikonfesionalnog  sklada”, navodi se u saopštenju Zenke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније