Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2020. 12:58 >> 12:58

KARAĐORĐEVIĆ

"Mitropolit bio dostojan nasljednik trona Svetog Petra"

Smrt mitropolita Amfilohija težak je gubitak za Srpsku pravoslavnu crkvu i hrišćane, poručio je srpski prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević. On je u telegramu saučešća patrijarhu Irineju kazao da je Amfilohije bio svjetilo vjere Srbima u Crnoj Gori i dostojan nasljednik trona Svetog Petra Cetinjskog.

Srpski prestolonasljednik kazao je dag a je pogodila vijest o smrti mitropolita.

„Moja supruga i ja veoma smo pogođeni i ožalošćeni vešću da se upokojio u Gospodu Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Ovo je težak gubitak za našu Crkvu i za sve Hrišćane. Mitropolit Amfilohije bio je svetilo vere našem narodu u Crnoj Gori i dostojan naslednik trona Svetog Petra Cetinjskog”, navodi se u telegramu saučešća.

“Neka Gospod podari rajsko naselje i mir usnulom Mitropolitu Amfilohiju“, dodao je Karađorđević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније