Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

30. 10. 2020. 07:53 >> 07:53
3

DOM ZDRAVLJA PG

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće danas.


Građani će biti vakcinisani u svim objektima Doma zdravlja radnim danima od sedam sati do 21 sat, a termin za vakcinaciju mogu zakazati telefonom.

Iz podgoričkog Doma zdravlja objasnili su da se stanovništvo vakciniše u cilju redukovanja obolijevanja, prenošenja virusa u porodici, kolektivu i populaciji i očuvanja sopstvenog zdravlja.

"Vakcinacija se sprovodi u cilju održavanja kolektivnog imuniteta populacije, a posebno kod onih kod kojih je indikovano davanje vakcine, u cilju preveniranja mogućih komplikacija i teških kliničkih formi obolijevanja”, navodi se u saopštenju.

Iz podgoričkog Doma zdravlja kazali su da su građani stariji od 65 godina, trudnice, djeca starija od šest mjeseci, hronični bolesnici grupe koje su u povećanom riziku i da je neophodno da prime vakcinu.

Kako su naveli, u povećanom riziku su i osobe sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema uključujući i osobe sa HIV/AIDS-om, one koje imaju transplantirane organe i/ili ćelije i zdravstveni radnici.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније