Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2020. 06:44   >>  16:06 4

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ

"Zdravstveno stanje mitropolita ozbiljno"

Načelnica pulmološke klinike KCCG Jelena Borovinić Bojović saopštila je da se zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog pogoršalo nešto poslije ponoći. To je na svom sajtu noćas objavila Mitropolija crnogorsko-primorska.


Zdravstveno stanje mitropolita se, kako je objasnila, "naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije".

"Nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku. Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan ljekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane", objavljeno je na sajtu Mitropolije-crnogorsko primorske.

Podsjetimo, mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od koronavirusa.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić izrazili su nadu da će se zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija ubrzo stabilizovati.

Krivokapić je na Tviteru napisao da se moli "za Visokopreosveštenog mitropolita Amfilohija i molim sve da mi se u molitvi pridruže".

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније