Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine ]

29. 10. 2020. 06:25 >> 18:48
2

SUDOVI POTROŠILI

Za službena vozila 150 hiljada

Crnogorski sudovi potrošili su prošle godine za nabavku opreme preko 574 hiljada eura, od toga oko 150 hiljada utrošeno je za službena vozola, pišu Dnevne novine.

Prema podacima iz Izvještaja Državne revizorske institucije za sudstvo, izdaci su izvršeni kroz programe Sudski savjet, u iznosu od 182.698,06 eura, Administracij a u iznosu od 304.474,91 eura i Administracija prekršaji u iznosu od 87.126,47 eura.

“Revizijom je utvrđeno da su za opremu izvršena plaćanja po osnovu nabavke službenih vozila za potrebe sudova u iznosu od 149.850 eura, po osnovu nabavke kompjuterske opreme u iznosu od 226.775,83 eura, po osnovu nabavke kancelarijskog namještaja u iznosu od 157.372,80 eura i po osnovu nabavke telekomunikacione i ostale opreme u iznosu od 40.300,81 eura”, navodi se u Izvještaju.

Navedeni izdaci su, kako stoji u Izvještaju, adekvatno dokumentovani, osim izdataka u iznosu od 14.180,10 eura, koji su plaćeni na osnovu nepotpune dokumentacije, odnosno na osnovu predračuna i ponuda, a odnose se na nabavku kancelarijskog namještaja za potrebe sudova.

“Subjekt revizije je uz izjašnjenje na Preliminarni izvještaj dostavio dokaze o dokumentovanju (računi) dijela navedenih izdataka u iznosu od 4.987,08 eura”, navodi se u Izvještaju DRI.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније