Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 10. 2020. 11:48 >> 11:48

PzP GLAVNOG GRADA

Viši račun za "Čistoću", odsustvo saosjećanja sa građanima u krizi

Da vlast na lokalnom nivou nema sluha niti gram saosjećanja sa krizom u kojoj se nalazi većinski dio stanovništva Podgorice, dokaz je odluka da se čak za 50% poveća naplata smeća na mjesečnom nivou, kazala je odbornica PZP-a u Skupštini Glavnog grada Marija Marović.

Podsjećamo, preduzeće "Čistoća" pripremilo je novi cjenovnik usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada na osnovu kojeg su cijene za fizička lica uvećane za 50 odsto, pa će građani za ovu uslugu preduzeću plaćati 0,045 eura po kvadratu stambenog prostora umjesto dosadašnjih 0,03 eura. O novom cjenovniku, koji je utvrdio odbor direktora Čistoće, izjasniće se odbornici na sjednici Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za sjutra. 

"Kao obrazloženje svima nama je rečeno da se povećala radna snaga, naravno da jeste jer javno preduzeće 'Čistoća' je preduzeće koje služi da pred svake izbore pa bili to lokalni ili parlamentarni zapošljava mimo zakona ne bi li koji glas više kupili za poniženi, pokošeni DPS-a nadležni sekretarijat je dodatno upleten u privatni biznis umjesto u primjenu propisa koju je trebao raditi makar od 2007. godine do dan danas", kazala je Marković.

Šokanto je, kaže da se podaci iz 2007. godine koriste kao parametri za 2020. godinu.

"Znači li to da odlazeća DPS vlast pa i na lokalnom nivou svih ovih godina nije primjenjivala statistiku ili su poslije doživljenog izbornog nokdauna shvatili da više ne mogu sa pozicije vlasti koju nemaju pljačkati, obmanjivati, ponižavati građane Podgorice", navodi se u saopštenju.

Marović smatra pravno diskutabilnom nadležnost odlazeće vlasti za donošenje ovih i ovakvin odluka.

"Još tragičnije je pričati da je veća potreba za kontejnerima u Glavnom gradu, a isto preduzeće nije u stanju da redovno kupi to isto smeće već u pojedinim naseljima ne možete proći ulicama od neprijatnog mirisa, ali može se bez imalo ustezanja reći da smo lider u regionu, znači li to da smo lideru u regionu i po ovom problemu? Mada kada je u pitanju DPS i to je moguće", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније