Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 10. 2020. 15:41 >> 15:45
2

PREDSJEDNIK SO BERANE

Podržao mještane Kaludre u nastojanju da zaštite šume

Predsjenik Skupštine opštine Berane Novica Obradović podržao je odluku mještana Mjesne zajednice Kaludra da upozori Upravu za šume, Područna jedinica Berane, da zaustavi otpremu oble građe sa područja kaludarsko-dapsićkih šuma.

Kako se navodi u saopštenju, nakon što su uspjeli da skrenu pažnju na devastaciju lokalnih puteva, Obradović smatra da ova akcija mještana Mjesne zajednice Kaludra čini još jedno parče u mozaiku građanskog aktivizma i intenzivirane građanske svijesti o važnosti očuvanja imovine koja je vlasništvo svih građana.

"Ta svijest je nešto što je nasušno potrebno da njegujemo kako nam se ne bi događalo da se naša prirodna blaga devastiraju naočigled svih nas, a da mi, pritom, ništa ne preduzmemo da to spriječimo. Stoga, akcija mještana Kaludre ne zaslužuje samo da bude podržana, već i da bude pohvaljena kao primjer pune odgovornosti prema životnoj sredini, vlastitom i okruženju svih nas koji živimo u Beranama". istakao je Obradović.

On je apelovao na nadležne kojima se mještani obraćaju da sa dužnom pažnjom razmotre i navode drugih drvo-prerađivača koji ukazuju na nezakonitosti.

"Podsjećam da je u sudskom sporu dokazano da je DOO 'Nikola' koncesije dobijalo na osnovu netačnih podataka. Potrebno je aktuelizovati pitanje kako je ovaj koncesionar, za koga je utvrđeno da se služio prevarama, uspio ponovo da dobije koncesije? Mještani Kaludre, kao, uostalom, i Berana i Crne Gore u cjelini očekuju da će nezavisne institucije koje će tek biti formirane, stati na put svima koji ne biraju sredstva da bi se iživljavali nad svim onim što su naša prirodna bogatstva, ali i zakoni ove države, njeni građani i njihova imovina", poručio je Obradović.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније