Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 10. 2020. 12:59 >> 12:59
1

NTPCG

Trening programiranja za mlade

Naučno-tehnološki park Crne Gore organizuje digITrening tokom kojeg će polaznici steći početna znanja iz oblasti programiranja i osnova 3D štampe.

 

Trening je set od dva modula obuka koji pohađaju mladi od 14-16 godina starosti koji žive i školuju se u Podgorici.

“Polaznici će tokom prvog modula obuka steći znanja iz 3D štampe i modelinga, nakon čega će samostalno moći da kreiraju i štampaju različite predmete na 3D štampačima, dok će nakon drugog modula programiranja polaznici moći da kreiraju igrice, web stranice, aplikacije, platforme i slične sadržaje”, navodi se u saopštenju.

Na kraju obuka učesnici će dobiti mentorsku podršku koja će im omogućiti da prođu razvojni put od ideje, do konkretnog inovativnog rješenja koje tretira probleme sa kojima se naša zajednica suočava u periodu krize.

“Kreiraće različite tematske igrice i 3D štampane predmete koje će sa svojim timom predstaviti na završnom jednodnevnom događaju”, navodi se u saopštenju.  

Prijave za digITrening su počele 25. oktobra i trajaće do 20. novembra, nakon čega će kandidati biti obaviješteni o rezultatima selekcije.

“ Prijava je jednostavna, potrebno je sastaviti kratko motivaciono pismo u kojem je navedeno šta je učesnika motivisalo da se prijavi za obuku, i zašto bi želio da stekne digitalne vještine”, navode iz NT parka.

Više informacija može se pronaći na Facebook i Instagram stranici Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

Trening se organizuje uz podršku granta ambasade Sjedinjenih američkih država u Podgorici, sa partnerima Elektrotehnički fakultet Podgorica,Univerzitet Crne Gore i Digitalna Akademija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније