Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 10. 2020. 11:23 >> 11:23
1

URA ZAHTJEVA

Da se obezbijedi javni prevoz Bijelo Polje-Berane

Građani Bijelog Polja koji funkcioniši na relaciji Berane - Bijelo Polje od Bioča do Bijelog Polja, od jula nemaju javni prevoz. Odsječeni su od grada, zbog čega su im otežani uslovi za obavljanje svakodnevnih obaveza, saopštili su iz bjelopoljskog odbora Građanskog pokreta URA. Traže da se u rješavanje problema uključe nadležni organi.

 

Kako navode iz bjelopoljske URE, Bjelopoljci i Bjelopoljke, zbog nepostojećeg javnog prevoza nemaju mogućnost ni da se liječe, ni da se školuju.

“Prinuđeni su da se samoorganizuju i da djecu do srednje škole prevoze naizmjenično privatnim automobilima, jer je za taksi svakodnevno teško izdvojiti novac. To im dodatno ugrožava socio-ekonomski status, a i sigurnost prevoza, zbog velikog broja divljih taksista i drugih prevoznika”, navodi se u saopštenju.

Iz bjelopoljske URE pozivaju još na odgovornost i Simon prevoznika koji, kako se navodi, drži monopol u javnom prevozu.

,,Zbog njega niko drugi ne moze dobiti, niti prijaviti liniju”, kažu iz URE.

Iz ove partije pozivaju sve nadležne institucije, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, da građanima od Bioča do Bijelog Polja obezbijede javni prevoz.

,,Tražimo da što prije riješe ovaj problem, kako bi djeca koja pohađaju prvi razred srednje škole i redovno prate nastavu mogla da ostvare pravo koje im pripada. Tražimo i da mještanima omoguće povezanost sa gradom, odlazak kod ljekara i snadbijevanje osnovnim životnim namirnicama, jer svi građani imaju pravo na obrazovanje, liječenje i život”, napominju iz bjelopoljskog odbora URE.

Ističu da problem “neisplativosti’’ funkcionisanja javnog prevoza i linije Simon treba da preuzme i riješi  opština Bijelo Polje u najkraćem roku, jer građani nisu dužni da trpe ničiji neuspjeh kako u poslovanju tako i u funkcionisanju.

 ,,Ukoliko nadležne opštinske službe zadužene za regulisanje javnog prevoza nisu u mogućnosti da riješe ovaj problem, onda treba da traže pomoć od resornog ministarstva koje je zaduženo za javni saobraćaj, kako bi učenici mogli da putuju bezbjedno od kuće do škole i nazad, a mještani koji imaju potrebu da svoje obaveze završavaju u gradu da to nesmetano i sprovode”, zaključuju iz bjelopoljske URE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније