Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2013. 21:53 >> 21:48

FONDACIJA PRONA

Mladi talenti na Ivanovim Koritima

Zimska škola za mlade talente, u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke (Prona), biće održana od sjutra do 24. februara u Istraživačkoj stanici Lovćen na Ivanovim Koritima.

U saopštenju Prone navodi se da su polaznici mladi talenti iz Crne Gore, koji će imati priliku da upoznaju osnove naučnoistraživačkog rada, u oblasti fizike, matematike, energetike i elektronike, biologije i hemije.

»Polaznici će dobiti teme za istraživanje, koje će, uz savjete i pomoć mentora, obraditi i tako proći sve korake istraživačkog procesa upoznavanje teme, pregled literature, formiranje i testiranje pretpostavki, osmišljavanje i izvođenje eksperimenta, definisanje novih pojmova, donošenja zaključaka, i konačno pisanje i prezentacije rada«, objašnjeno je u saopštenju.

 

Projekat Istraživačka stanica Lovćen, kako se dodaje, nastao je iz potrebe za značajnijim poboljšanjem nivoa naučne pismenosti učenika i stvaranja društvene svijesti koja bi podsticala kreativniji i inovativniji pristup u obrazovanju, posebno kod prirodnih nauka.

»Jedan od ciljeva projekta je podizanje motivacije mladih talenata da se aktivnije posvete izučavanju fundamentalnih nauka i budu konkurentniji vršnjacima u svijetu”, kaže se u saopštenju te fondacije.

Navodi se i da je donator Istraživačke stanice Lovćen 2013 Vladina komisija za raspodjelu dijela sredstava od igara na sreću, a prijatelji ministarstva nauke i prosvjete i sporta i CIS UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније