Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me ]

26. 10. 2020. 11:17 >> 18:13
1

PEROVIĆ

O zahtjevima ugostitelja iz NK kad bude budžet

Vršilac dužnosti predsjednika Opštine Nikšić Dragan Perović saopštio je da će novo rukovodstvo te lokalne samouprave zahtjeve ugostitelja iz tog grada razmatrati kad budu projektovali budžet za 2021. godinu.

Ranije danas, nikšićki ugostitelji zatražili su od Opštine Nikšić smanjenje taksi i nameta koje su, kako tvrde, redovno izmirivali prethodnih godine, ne bi li uspjeli da prebrode krizni period usljed pandemije koronavirusa.

Kažu da su zvanični zahtjev za sastanak s predstavnicima SO Nikšić uputili 16. oktobra, a da ni nakon deset dana nijesu dobili nikakav odgovor.

Perović, koji je danas izabran za v.d. predsjednika Opštine Nikšić, saopštio je da će ugostitelje primiti na razgovor, čim se okončaju administrativne procedure.

Navodi da su na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta produžili set mjera, pa se oni koji se nijesu prijavili na vrijeme mogu to učini do 31. decembra.

"Sa novim zahtjevima sam upoznat iz štampe, očekujem da ćemo te zahtjeve razmatrati kad budemo pravili budžet za 2021. godinu. Pošto se svi njihovi zahtjevi odnose na 2021. godinu, to su komunalne takse, pristupi putu, terase, to je sve što važi za 2021", rekao je Perović.

Očekuje, kaže, da će budući predsjednik opštine ozbiljno razmotriti te zahtjeve i postupiti po njima, zavisno od finansijskih mogućnosti.

"Pozdravljam opravdane zahjeve ugostitelja, ne samo Nikšića, već cijele Crne Gore. Ovo je teško vrijeme", rekao je Perović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније