Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 10. 2020. 13:26   >>  13:27

ZA "ZELENE UČIONICE"

CEDIS donirao 3.000 eura SEŠ “Mirko Vešović”

Za projekat "Zelena učionica" i unapređenje uslova za izvođenje teorijske i praktične nastave u Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović", Crnogorski elektordistributivni sistem (CEDIS) donirao je 3.000 eura.

Direktorica Dijana Vujačić, zahvalila se CEDIS-u i zaposlenima u kompaniji što su prepoznali potrebu da podrže srednje stručno obrazovanje koje je jako značajno za razvoj i napredak crnogorskog društva.

"Ova donacija će nam pomoći da unaprijedimo uslove rada u školi za učenike i za nastavnike. Uprava škole je u saradnji sa Učeničkim parlamentom pokrenula projekat 'Zelene učionice' koji ćemo realizovati zahvaljujući ovoj donaciji. Jedan dio sredstava uložićemo u poboljšavanje nastavnih sredstava i stvaranje boljih i prikladnijih uslova rada u učionicama i prostorijama namijenjenim za rad i boravak nastavnika“, kazala je Vujačić.

Marija Jovović, šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u, kazala je da je kompanija ovom donacijom još jednom potvrdila svoju snažnu društveno-odgovornu orjentaciju i da u oblasti društvene odgovornosti obrazovanje prepoznaje kao nezaobilazan segment koji treba podržati.

"Značaj koji prosvjetni radnici imaju u procesu obrazovanja i vaspitanja mladih ljudi motiviše nas da im novčanom podrškom omogućimo stvaranje uslova za kreativniji način prenošenja znanja, ali i razvoj vještina i sposobnosti, posebno kod učenika u okviru srednjeg stručnog obrazovanja. Nadamo se da će učenici uživati u realizaciji projekata, a CEDIS će nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu”, istakla je Jovović.

Iz CEDIS-a podsjećaju da su od osnivanja realizovali niz projekata podrške obrazovnom sistemu. Donirana su značajna sredstva Gimnaziji "Slobodan Škerović“ u Podgorici, OŠ "Njegoš“ u Spužu, OŠ "Vuko Jovović“ u Danilovgradu, JPU "Zagorka Ivanović" na Cetinju, OŠ "Oktoih“ i OŠ "Pavle Rovinski“ u Podgorici, Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Dara Čokorilo“ u Nikšiću. Donirano je i 10 laptop računara za crnogorske predškolske ustanove, a CEDIS je pokrenuo i prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike "ENERGIJA U ŽICI“.

Tri godine zaredom CEDIS-u se dodjeljuju nagrade Unije poslodavaca Crne Gore, kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene, a dobitnik je i nagrade Privredne komore za društveno odgovorno poslovanje za 2019. godinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније