Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

23. 10. 2020. 06:40 >> 18:18
3

ŽIVKOVIĆ

Sezonski grip i kovid mogu imati fatalan ishod

Infektolog u beranskoj bolnici Milovan Živković kazao je da će Institut biti pod dodatnim pritiskom ako se u isto vrijeme javi veliki broj zaraženih Kovidom i gripom.

On je apelovao da se građani zaštite od gripa, jer protiv sezonskog postoji vakcina, ali ne i protiv kovida.

"Ne očekujem da će istovremeno harati dvije infekcije, ali je moguće. Biće veliki problem ako pacijent oboli od oba virusa, jer je to veoma teško i može da se iskomplikuje i 'odnese' čovjeka. Institut će morati da radi testiranja na oba virusa i to će sigurno predstavljati opterećenje. Virus nas je iznenadio mnogo puta, pa ne mogu da tvrdim da neće i ovoga puta", kazao je Živković za Dan.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) su poručili građanima da u susret sezonskom virusu gripa i njegovom sudaranju s virusom korona nema mjesta panici, već da je neophodno poštovanje propisanih mjera.

"U suštini ne moramo da brinemo i da se plašimo, dovoljno je samo da se pridržavamo opštih preventivnih mjera, a to su nošenje maski svuda i uvijek, zatim distanca od metar i po i redovno pranje ruku", rekla je juče za RTCG Marija Božović iz IJZ.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније