Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 10. 2020. 14:54 >> 15:08

RADOVI ĆE BITI INTENZIVIRANI

Napreduje izgradnja mosta i modernizacija puta ka Đalovića pećini

Modernizacija oko devet kilometara puta Gubavač – Bistrica i izgradnja mosta na rijeci Bistrici svakodnevno napreduju, a radovi će narednih dana biti dodatno intenzivirani, kako bi se iskoristile povoljne vremenske prilike, kazali su iz Uprave javnih radova.

Iz Uprave podsjećaju da je riječ o projektu u okviru valorizacije Đalovića pećine, jednoj od najvećih investicija države Crne Gore u razvoj turizma, vrijednoj oko 23 miliona eura.

Njegovom realizacijom dobićemo još jednu atraktivnu destinaciju, imajući u vidu izuzetne prirodne ljepote pećine sa okolinom.

"Rekonstrukciju dionice od Gubavča do Bistrice sa mostom preko rijeke, Uprava javnih radova je u postupku javne nabavke ugovorila sa preduzećem 'Crnagoraput', sa vrijednošću radova od pet miliona eura. Ukoliko vremenske prilike budu naklonjene i ne bude dodatnih otežavajućih okolnosti, radovi bi trebalo da budu završeni u drugoj polovini naredne godine", navodi se u saopštenju.

Do sada su, kako su kazali, zgrađene betonske stope mosta, a u toku je priprema za postavljanje ploče, kao i podizanje kamene zaštitne konstrukcije – gabiona.
"Građevinci su takođe angažovani i na izgradnji betonskog vodopropusta koji će vodu usmjeravati do obližnje vodenice", kazali su iz Uprave.

Uporedo sa radovima na novom mostu, u toku je uklanjanje starog asfaltnog sloja sa saobraćajnice, izgradnja vodopropusta i potpornih zidova.

"Nakon što svi radovi budu završeni, ovaj dio bjelopoljske opštine dobiće modernu putnu infrastrukturu od Gubavča do početne stanice žičare kod manastira Podvrh. Sa već završenih 5,7 kilometara pristupne saobraćajnice od Bistrice do parkinga za žičaru, modernizacija će obuhvatiti dionicu od ukupno 15 kilometara, što će u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet života mještana ovog kraja", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave navode da su radovi u Đalovića klisuri i okolini u punom jeku, imajući u vidu da je trenutno otvoreno nekoliko građevinskih pozicija za potrebe ovog kompleksa.

"U toku je izgradnja žičare preko Đalovića klisure, od manastira Podvrh do same pećine, kao i probijanje ulaza u pećinu, ispred kojeg će biti izgrađeni servisni objekti sa završnom stanicom žičare", zaključuju iz Uprave javnih radova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније