Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2020. 17:20   >>  17:20

DRUŠTVENI UTICAJ

Nagrađeni najbolji mladi preduzetnici

Projekti Cegerica, Guidi i Flatoro dobitnici su nagrade Social Impact Award 2020 za Crnu Goru, priznanja koje se dodjeljuje mladim preduzetnicima za preduzetništvo sa društvenim uticajem. Nagradu online zajednice osvojio je projekat Putevima crnogorskih ukusa.

Nagrade pobjednicima su uručili Ana Šebek savjetnica u Direktoratu za investicije, razvoj MSP i upravljanje EU fondovima Ministarstva ekonomije i Zef Đokić, savjetnik za pravna lica u Sektoru privrede u Erste banci.

Pobjednici su osvojili nagrade od po 1.500 eura, za koje je sredstva obezbijedila Erste banka, kao i mentorsko savjetovanje za dalji razvoj i implementaciju biznis ideja i učešće na Međunarodnom SIA Samitu koji se ove godine organizuje online.

Na ovogodišnji konkurs za Social Impact Award program pristigao je 41 projekat mladih od kojih su 10 najboljih izabrani za učešće u dvomjesečnom programu inkubacije, nakon čega je uslijedilo današnje takmičenje.

Social Impact Award (SIA) je najveći međunarodni projekat na temu društvenog biznisa, posvećen mladima starosti od 14 do 30 godina, koji je pokrenut 2009. godine.

Social Impact Award program u Crnoj Gori realizuje Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE). Pokrovitelji programa su Investiciono-razvojni fond Crne Gore, Ministarstvo nauke i Fond za aktivno građanstvo-FAKT.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније