Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2020. 12:58   >>  13:04 3

OO DPS KOLAŠIN

Stočari da ne dozvole da budu izmanipulisani

Opštinski odbor kolašinskog DPS-a apeluje na stočare koji su generacijama upućeni na Sinjajevinu da, kako kaže, ne dozvole da budu izmanipulisani i postanu sredstvo za zadovoljenje ličnih i političkih ciljeva onih koji ovih dana borave na Sinjajevini i njihovih političkih prvaka.

“Po već viđenom i dobro uigranom scenariju, poslije ,,odbrane" svetinja i vodotoka, kolašinski renta protestanti potpomognuti dušebrižnicima iz drugih gradova Crne Gore, a kojima je do Kolašina koliko do lanjskog snijega, isključivo politički instruirani i vođeni ličnim interesima ovih dana danonoćno uz pjes-mu i igru, iće i piće kako oni kažu ,,brane" Sinjajevinu”, poručuju iz kolašinskog DPS-a.

Kažu da bi razumjeli njihovu borbu i vjerovali u njihovu iskrenost da na tim skupovima učestvuju istinski zaljubljenici u prirodu.

“Međutim, čast izuzetcima, riječ je o dokazanim i građanima Kolašina poznatim devastatorima životne sredine: od onih koji se bave besomučnom eksploatacijom šumskog resursa ostavljajući za sobom pustoš, preko onih koji sjeku zastićene biljne vrste, do “poštovalaca prirode” koji uprkos zabrani eksploatišu rječni materijal... I krajnje je licemjerje kada vidimo da se ti isti zdušno ,,bore" za očuvanje prirode”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Navode kako je isključivo riječ o političkim skupovima, sa isključivim ciljem političkog poentiranja.

“Pored toga što je glavna ,,muka" hoće li se ili ne istaknuti zastava trobojka - nepogriješivo govori i to što su najveći dio branitelja aktivisti političkih partija. Ove iste osobe se pojavljuju kao dekor na svim protestima po svim pitanjima, najvjerovatnije ustanovljavajući do sad nepoznatu profesiju “protestant", tvrde u Opštinskom odboru DPS Kolašin.

Apeluju na stočare da ne dozvole da budu izmanipulisani.

“Svih “dušebrižnika” koji se tragikomično utrkuju koji će prije doći na mjesto okupljanja, slikati se, dati izjavu i otići sa planine u svoj topli dom. Napokon je jasno da je svima njima trn u oku ipak Vojska Crne Gore, a ne izgradnja NATO baze, izmišljotina kojom su godinama zamajavali mještane”, navode u DPS-u.

Vojska Crne Gore je vojska naše države, kaže u DPS-u i dodaju da je kao takva istinski partner zajednici.

“Suživot vojske i stanovništva na ovom području može samo doprinijeti stvaranju uslova za bolji život i efikasniju valori-zaciju potencijala Sinjajevine. Ubijeđeni smo da su građani prozreli neiskrene namjere i da neće nasjesti na pokušaje pravljenja razdora između njih i vojske naše države, a čiji su vojnici svesrdno dočekivani od strane mještana baš na Sinjajevini”, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kolašin.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније