Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TV prilog: Vesna Šoškić, TVCG

16. 10. 2020. 14:43   >>  16:02 1

BAR

Poplave bile jedne od najvećih u zadnjih 30 godina

Poplava koja je sinoć zadesila Bar jedna je od većih poplava u zadnjih tridesetak godina, ocijenio je načelnik Komunalne policije u Baru Dejan Škerović. Prema nejgovim riječima mnogo štete je bilo u koritima rijeka Željeznice, kod mosta rijeke Željeznice, kao i samom ušću gdje je uništeno jednim dijelom šetalište. Većinom su bile poplavljene gradske ulice.

"Zajedno smo sa Upravom policije i kolegama iz Vodovoda, Komunalne policije kao i Vatrogasne jedinice bili na terenu i pomagali, usmjeravali vozila i pomagali građanima koji su imali štete i čiji su domovi bili poplavljeni", kazao je Škerović.

Načelnik Komunalne policije dodaje da su sinoć oko 22 sata i 30 minuta uspjeli da oslobode sve saobraćajnice, ali sada, kako je kazao, treba da se saniraju štete koje su nastale.

Predsjednk Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da je obim padavina iznenadio sve na terenu.

"Osamdeset i šest litara po m2 je napadalo samo u dva sata (od 18 do 20 h) i kao posljedica svega toga su manje – više bile poplavljene sve saobraćajnice u našem gradu. Sutormanksi sliv je pokazao svu svoju moć, i kao posljedica svega toga je bilo izlivanje rijeke Željeznice iz svog korita", kazao je Raičević.

On je istakao da je pričinjena značajna materijalna šteta u samom ušću rijeke Željeznice ka Jadranskom moru.

"Oštećen je pješački most na šetalištu Kralja Nikole. Ugostiteljski objekat u zoni morskog dobra je takođe oštećen, a mi danas obilazimo što više domaćinstava sa ciljem da se upoznamo sa svim posljedicama sinoćnih poplava", istakao je Raičević.

Predstavnici opštine i Komunalne policije, kako je kazao Raičević, posjetili su porodicu Rajka Ćalasana profesora u penziji čija je kuća sinoć poplavljena

"Naša Služba zaštite je pravoremenom reakcijom uspjela je sinoć da zaštiti ljudstvo. Danas ćemo biti u prilici da obiđemo još par domaćinstava koja su prijavila štetu u njihovim stambenim objektima", dodao je Raičević.

On je izrazio nadu da ovakvih posljedica više neće biti.

"Po nekim prenijetim iskustvima naših starijih sugrađana, ovakvo nevrijeme i ovakve poplave se ne pamte već 30. godina. Tako da, sve naše aktivnosti koje smo sprovodili u prethodnom periodu, i koje u kontinuitetu sprovodimo, dale su za rezultat da ipak nemamo veće posljedice, i veće štete", zaključio je Raičević.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније