Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 10. 2020. 10:40 >> 10:49

SINDIKAT SLUŽBE ZAŠTITE

Preispitati odluku da Vatrogasni dom bude u Institutu

Sindikat Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću pozvao je nadležne u državi da preispitaju motive i odluke lokalne uprave da buduće prostorije vatrogasaca – spasilaca budu u dijelu Instituta za crnu metalurgiju.

Predsjednik Sindikata, Slavko Tadić, saopštio je da je bez konsultovanja struke odlučeno da postorije Doma vatrogasaca – spasilaca budu u dijelu Instituta crne metalurgije, iako postojeća hala nije adekvatna za njihovo korišćenje.

„Na jednoj hali u Institutu napisano je Služba zaštite i spašavanja, na šta se građani ne treba da obaziru, jer smo i dalje na dosdašnjoj lokaciji u Staroj varoši gdje boravimo i radimo u neljudskim uslovima“, naveo je Tadić.

Nikšićki vatrogasci se, kako je podsjetio, više od dvije godine, bore da javnost i nadležne upoznaju o kakavom se idejnom promašaju i grešci na duge staze radi i koji su to osnovni kriterijumi i uslovi koji potencijalni dom mora da zadovoljava iz ugla njihove struke.

Tadić je naveo da je odluka proistekla o njihovom izmještanju iz činjenice da se poklanjanjem dijela prostora Institut oslobodi od poreskog duga prema državi.

Prema njegovim riječima, imali su deset sastanaka sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Direktoratom za vanredne situacije, Ministarstvom za javnu upravu, kao i predsjednikom Vlade.

"Od njih smo, nakon naših argumentovanih navoda, dobili razumijevanje i obećanje da će uraditi sve što je u njihovoj moći da se takva namjera pojedinaca ili grupa spriječi i Nikšić konačno dobije adekvatan savremeni vatrogasno-spasilački dom“, kazao je Tadić.

Vatrogasci su i juče ocijenili da prostor u Institutu ne zadovolja gabarite i standarde koje vatrogasno spasilački dom treba da zadovolji i naveli primjer garaža koje ne zadovoljavaju ni njihove standarde, niti su odgovarajuće za parkiranje vozila.

Kako su istakli, neophodan je prilaz garažama i vrata treba da budu dovoljno otvorena da bi vatrogasci mogli normalno da uđu u kamion.

Služba zaštite i spašavanja smještena je u prostorijama u Staroj varoši, a zaposleni su godinama ukazivali da je nedopustivo da i dalje budu smješteni u nekadašnjem zatvoru u Staroj Varoši, u objektima koji se urušavaju, s obzirom na njihovu izuzetno tešku i odgovornu profesiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније