Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 10. 2020. 14:05 >> 14:05

POMORSKI FAKULTET KOTOR

Uspješan početak plovidbe budućeg ETO oficira

Prva generacija studenata koja je upisala akademske 2017/18. godine studijski program Pomorska elektrotehnika na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore je uspješno završila svoje školovanje u julu, odnosno septembru 2020. godine.

Uvjerenje o završenim osnovnim akademskim studijama, stepen bečelor (BSc) Pomorska elektrotehnika dobili su studenti: Luka Kovačević, Jugoslav Otašević, Dejan Nikolić, Ilija Knežević, Filip Kapičić, Damir Nesimi, Vasilije Lazović, Miloš Kršikapa, Nikola Popović, Marko Đurišić, Žarko Ninković, Bogdan Labović i Marko Banićević.

Luka Kovačević je završio ovaj studijski program kao najbolji student sa prosječnom ocjenom „B“ (9.49), a u decembru 2019. godine proglašen je za najboljeg studenta Pomorskog fakulteta Kotor za 2019/20. godinu.

"Krajem šestog semestra su studenti završnih godina Pomorskog fakulteta Kotor započeli pripremu za budući poziv pomorca. To je podrazumijevalo pohađanje niza neophodnih obuka koje su studenti imali priliku da obave u Centru za obuku Pomorskog faklteta Kotor. Uporedo sa obukama studenti su imali priliku da prate korisne seminare vezane za prvi ukrcaj odnosno pripremu za tržište rada", navodi se u saopštenju UCG.

Seminare koji omogućavaju studentima da se bolje pripreme za budući poziv i da shvate kako i na koji način treba da kontaktiraju poslodavce Pomorski fakultet Kotor organizuje već duži niz godina.

Nakon završetka kompletne procedure pripreme za prvi ukrcaj i dobijanja Uvjerenja o završenim osnovnim studijama već krajem jula svreni studenti Pomorskog fakulteta bili su spremni da pođu na brod.

"Luka Kovačević nas je navikao da prednjači u svemu pa je takva situacija bila i ovog puta. Sredinom avgusta 2020. godine Luka je dobio priliku da se ukrca na brod kompanije MSC. Ukrcao se u Valensiji 20. avgusta 2020. godine. Prva ruta broda na koji se ukrcao je Španija-Italija-Malta-Španija-Brazil-Urugvaj i nazad i traje 55 dana. Kao pripravnik, koji ima obavezu da 12 mjeseci uči uz iskusnije i stiče praksu, Luka obavlja poslove asistenta oficira za elektrotehniku i njegove aktivnosti prvenstveno su vezane za kontrolu temperatura na rashladnim kontejnerima. Naglasio je da je veći dio radnog vremena posvećen obukama od strane iskusnog oficira elektrotehnike", navodi se u saopštenju.

Luka posebno ističe da mu je studiranje na Pomorskom fakultetu Kotor veoma pomoglo budući da je tokom studija stekao mnoga teorijska i praktična znanja koja svakog dana primjenjuje i nadograđuje na brodu.

"Za period od skoro dva mjeseca, koliko je na brodu kompanije MSC, zadovoljan je u pogledu napredovanja u svojoj struci. Očekuje da će za preostali period kadeture steći još mnogo novih iskustava i vještina koje će mu pomoći da se pripremi za polaganje ispita za sticanje zvanja oficira za elektrotehniku", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније