Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 10. 2020. 12:41   >>  12:41 4

URA POZIVA

Provjeriti nove mandate direktorima zdravstvenih ustanova

Član Glavnog odbora URE Rade Milošević uputio je danas dopis Upravi za inspekcijske poslove, u kojem ih poziva da izvrše inspekcijski nadzor u javnim zdravstvenim ustanovama, u kojima je, po njegovom tumačenju, ministar zdravlja Kenan Hrapović nakon izbornog poraza protivzakonito produžio mandat rukovodiocima pomenutih ustanova.

 

Milošević u dopisu poziva inspekciju da izvrši nadzor u 25 javne zdravstvene ustanove zbog sumnje o nezakonitom zapošljavanju, odnosno produženju mandata direktorima tih ustanova bez raspisivanja javnog konkursa.

„Kao i činjenici da je određenom broju direktora, treći ili četvrti put produžen mandat suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, član 74 u kojem stoji da jedna ista osoba takvu poziciju može obnašati najviše dva puta“, stoji u dopisu.

Podsjetimo, kako su i mediji objavili, većini direktora domova zdravlja i opštih bolnica nekoliko dana nakon parlamentarnih izbora produženi su mandati na još četiri godine i to bez sprovedenog javnog konkursa.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović (SD) početkom septembra za direktore je izabrao čelnike ustanova koji su kao vršioci dužnosti od marta mjeseca pokrivali te funkcije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније