Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 10. 2020. 12:33 >> 06:20
7

PREDSJEDNICA VRHOVNOG SUDA

Vesna Medenica najavila ostavku

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica najavila je da će podnijeti ostavku na tu funkciju, saznaje nezvanično Portal RTCG.

U Vrhovnom sudu Portal nije uspio dobiti nikakvu informaciju niti zvaničnu niti nezvaničnu a nijesu nam mogli reći ni da li će se ta institicija uskoro oglasiti tim povodom.

Medenica je za predsjednicu Vrnovnog suda prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost Vrhovnog državnog tužioca.

Medenica je za predsjednicu Vrhovnog suda ponovo birana 2014. i 2019. godine.

Evropska komija (EK) je u Izvještaju o napretku Crne Gore ukazala na problematičnost trećih mandata u pravosuđu.

EK je izrazila zabrinutost zbog načina na koji je tumačen Ustav, čime je dozvoljeno da Medenica i treći put bude izabrana na tu funkciju.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније