Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ cdm.me ]

06. 10. 2020. 11:23 >> 11:45
31

U BARU

Učiteljica zvala đake na moleban

Učiteljica Rada Višnjić pozvala je putem Vibera učenike V2 odjeljenja Osnovne škole Jugoslavija u Baru na moleban.

U poruci koja je objavljena u viber grupi ih obavještava da će moleban biti održana u Hramu Sv. Jovana Vladimira u 18 časova, te da bi trebalo da se pomole za dobro učenje i srećan početak škole, prenosi portal CDM.

"Draga djeco danas je moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira u 18 časova… Za sretan početak škole… Da se molimo za dobro učenje… Ja idem svake godine. I večeras ću biti tamo. Voljela bih da mi se pridružite ko može. Naravno ne obazirući se na to ko je koje vjere",  piše u poruci koju je u Vajber grupi V-2 odjeljenja Osnovne škole Jugoslavija u Baru 4. oktobra ove godine poslala učiteljica Rada Višnjić, prenosi Portal Cafe del Montenegro (CdM).

Rada Višnjić je učiteljica koja je i početkom ove godine bila u centru pažnje crnogorske javnosti kada su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke. Nakon toga je najprije je suspendovana, da bi po okončanju postupka bila kažnjena uslovnim otkazom.

"Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donijela sam Odluku kojom se Radi Višnjić, zaposlenoj na radnom mjestu nastavnik razredne nastave u OŠ Jugoslavija iz Bara, izriče mjera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze", kazala je medijima u februaru 2020. direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović.

"U nedjelju 4. oktobra 2020. g. sa početkom u 18 časova u Sabornom Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru služiće se moleban za blagosloveni početak nove školske godine", pisalo je u obavještenju Hrama.

Na poziv iz barskog Hrama odazvao se značajan broj djece i njihovih roditelja. Ono što se vidi iz objavljenih fotografija je da u Hramu u Baru nisu uopšte poštovane mjere za suzbijanje širenja koronavirusa. Maske niko nije nosio – ni djeca, ni roditelji, ni sveštenici…

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve su tokom vjerske službe okupljenima davali da ljube krst. 

Fotografije iz hrama su bile objavljene na Facebook stranici "Saborni Hram Svetog Jovana Vladimira - Bar", ali su izbrisane, nakoš što su ih pojedini mediji preuzeli. 

 

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније