Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine ]

05. 10. 2020. 07:07 >> 07:07
1

PROBLEMI U RADU

Privremeno bez terapije preko e-zdravlja

Zbog povremenog angažovanja izabranih doktora u Covid-19 ambulantama osiguranicima podgoričkog Doma zdravlja posljednjih nekoliko sedmica nije uvijek na usluzi elektronski servis e-naručivanje koji se odnosi na propisivanje terapije.

 

Iz Doma zdravlja Podgorica objašnjavaju za Dnevne novine da je riječ o prolaznom problemu, jer izabrani doktor u zamjeni nema uvid u poručenu terapiju, zbog čega ostaje nepropisana.

Da problem postoji svjesni su i u Domu zdravlja Podgorica.

“Servis e-naručivanje, koji se odnosi na propisivanje terapije je i dalje funkcionalan. Problemi su prolaznog karaktera, a odnose se na činjenicu da kada pacijent naruči terapiju putem navedenog servisa, uvid u 'poručeno' ima samo njegov izabrani doktor”, kazali su iz Doma zdravlja.

Kako je Služba izabranog doktora za odrasle reorganizovana usljed potreba COVID ambulanti, objašnjavaju, izabrani doktori povremeno ne rade u redovnim ambulantama.

“Takođe, izabrani doktor u zamjeni nema uvid u poručenu terapiju i tako ostaje nepropisana. Sličan problem se javlja u slučaju odsustva izabranog doktora u vrijeme godišnjeg odmora ili privremene spriječenosti za rad”, rekli su iz Doma zdravlja.

Iz podgoričkog Doma zdravlja savjetuju pacijentima, dok traje ovako složena epidemiološka situacija, da ukoliko zahtjev putem e-naručivanja nije realizovan, pozovu telefonom zdravstveni objekat gdje su registrovani i naruče terapiju, koju će istog dana propisati izabrani doktor u zamjeni.

“Molimo građane za razumijevanje, jer su svi izabani ljekari angažovani i u ovako složenoj epidemiološkoj situaciji, ulažu se maksimalni napori da svaki pacijent dobije adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu uslugu”, kazali su iz Doma zdravlja Podgorica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније