Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 10. 2020. 19:42   >>  19:42

NAREDNA TRI DANA

Upozorenje zbog najavljenih nestabilnih vremenskih prilika

Direktorat za vanredne situacije pozvao je građane da naredna tri dana aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, jer se očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

Iz Direktorata za vanredne situacije saopštili su da će zbog najavljene meteorološke situacije svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja podići nivo operativne spremnosti.

Iz Direktorata su upozorili sve ostale subjekte društva na moguće posljedice zbog najavljenog nevremena, kako bi pravovremeno preduzeli mjere i radnje u cilju sprečavanja moguće štete na objektima i infrastrukturi.

„Posebno intenzivne padavine i obilna količina kiše tokom nedjelje i ponedjeljka očekuje se u širem regionu Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i šire prema Virpazaru, Cetinju i primorju (naročito Ulcinj - Bar). U ovom periodu su potencijalno moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se očekuje i podizanje nivoa mora uz obalu, pa je na pojedinim mjestima moguće otežano normalno ulivanje vodenih tokova u more, a zbog obilne količine kiše, velikog priliva vode i jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

Kako je saopšteno, u nedjelju i ponedjeljak su zbog intenzivnih padavina lokalno moguće bujične poplave manjeg ili većeg obima.

Iz Direktorata za vanredne sutuacije podsjetili su građane da je broj 112 uvijek dostupan za prijavljivanje svih eventualnih situacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније