Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2013. 18:35 >> 18:30
2

BUKOVICA

Numanović: Za izgradnju kuća za povratnike 400.000 €

O dosadašnjim aktivnostima na stvaranju uslova za povratak raseljenog stanovništva na područje pljevaljske mjesne zajednice Bukovica, razgovaralo se danas u Pljevljima.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović najavio da će u ovoj godini za izgradnju
kuća za povratnike biti izdvojeno 400 000 eura.


To će iznos ukupno uloženih sredstava od 2008. kada je počela realizacija projekta, podići na 3,1 milion eura. Do sada je tim novcem obnovljena putna i elektro infrastruktura i izgrađeno preko 100 stambenih i pomoćnih objekata.

Krajnji cilj je da 108 domaćinstava, koji žele da se vrate u Bukovicu nakon što su je napustili tokom ratnih dešavanja devedesetih godina prošlog vijeka, dobiju nove kuće za stanovanje, rečeno je, između ostalog, na sastanku kome su pored ministra Numanovića i direktora Direkcije javnih radova Žarka Živkovića, prisustvovali i predstavnici udruženja Bukovičana iz Sarajeva i Pljevalja.


"U radnom timu smo zaista zadovoljni dosadašnjim aktivnostima i rezultatima, kao i činjenicom da projekat, uprkos svim teškoćama, živi i traje i da će u narednih godinu ili dvije definitivno biti završen. Realizacija ovog projekta takođe stvara i pretpostavke da se kroz izgradnju puteva, elektro vodova i kuća, poboljšaju uslovi za život lica na tom području. Važno je da će dobrobit osjetiti i oni koji žive u Bukovici i oni koji su se iselili sa ovog prostora, a hoće da se vrate. A neki od tih benefit se već osjećaju", kazao je Numanović.

Kada svi predviđeni poslovi u Bukovici budu završeni, 108 raseljenih porodica opet će imati sve uslove za život i rad na svojim imanjima. A neke od aktivnosti kojima bi mogli da se bave, svakako su poljoprivreda i turizam za šta u tom dijelu pljevaljske opštine postoje vrlo dobri uslovi.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније