Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2020. 13:05   >>  13:08

UDRUŽENJE RODITELJI

U subotu Info dan ''Stiže nam beba''

Povodom Nacionalne sedmice promocije dojenja, Udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab, u subotu 3. oktobra, organizovaće online Info dan ''Stiže nam beba''. U okviru programa stručnjaci će održati predavanja i prezentacije proizvoda koji su roditeljima potrebni ili im mogu pomoći kada se beba rodi, ali i dok se pripremaju za njen dolazak.

Program će biće realizovan na internetu, u formi prenosa uživo na YouTube kanalu portala Roditelji.me i na Facebook stranici Roditelji.me.

Napominju da će kao i tokom prethodnih pet izdanja, info dan Stiže nam beba okupiti renomirane stručnjake iz oblasti zdravlja i porodične edukacije kao i predstavnike kompanija koje na crnogorskom tržištu nude proizvode namijenjene trudnicama, bebama, ali i ostalim članovima porodice koji se pripremaju za dolazak novog člana.

''Organizatori će i ovog puta u okviru cjelodnevnog programa prirediti različita tematska dešavanja, od predavanja do prezentacija proizvoda koji su roditeljima potrebni ili im mogu pomoći kada se beba rodi, ali i dok se pripremaju za njen dolazak''., navode u saopštenju.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: dr Milovan Jovanović, načelnik ginekologije Doma zdravlja Pogorica, dr Angela Ćorić, ginekološkinja iz Kliničkog centra Crne Gore, dr Danojla Dakić, neonatološkinja sa Instituta za bolesti djece KCCG, Sanela Rastoder, patronažna sestra iz Doma zdravlja Podgorica, Dragana Rašović, IAIM instruktorka, Dajana Zlatičanin, medicinska sestra iz Doma zdravlja Podgorica, dr Momčilo Vukčević, načelnik pedijatrije u Domu zdravlja Podgorica, dr Milena Adžić, fizijatrica sa Instituta za bolesti djece, KCCG i savjetnice za dojenje udruženja Roditelji.

Teme kojima će se predavači baviti su: trudnoća kroz trimestre, porođaj i procedure u porodilištu, prvi dani sa bebom, kako njegovati bebu u prvim danima, kako masažom umiriti bebu i pomoći joj prilikom grčeva i rasta zubića, zašto je važno ići u školu za trudnice i kada početi, rast i razvoj bebe u prvoj godini, zašto je dojenje važno i kako uspješno dojiti i motorni razvoj u prvoj godini života.

U pauzama programa biće organizovane nagradne igre za gledaoce. 

Svi sadržaji će biti i snimani pa će biti dostupni i trajno, na portalu Roditelji.me i njegovim kanalima na YouTube-u i društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније