Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2020. 15:15   >>  15:21 3

DIREKTOR MA

Nije prijavio automobil i zaradu od 8.888 eura

Direktor Montenegro airlines-a Vlastimir Ristić prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, jer je Agenciji dostavio izvještaj za 2018. godinu sa nepotpunim i netačnim podacima.

Ristić, kako se navodi u odluci ASK-a, nije u Izvještaju prijavio 8.888 eura koje je zaradio od Aerodroma Crne Gore, kao ni automobil Toyota Avensis koji je registrovan na njegovo ime.

AKS u objavljenoj odluci navodi i da Ristić nije prijavio razliku u ostvarenim i prijavljenim prihodima na godišnjem nivou njegove supruge Katarine Ristić u iznosu od 913,71 koje je zaradila u srednjoj školi „Ivan Uskoković Podgorica.

U Aerodromima za godinu zaradio 18.650, prijavio 9.763

"Ristić nije prijavio - tačan iznos ostvarenih prihoda od strane Akcionarskog društva za uslužne djelatnosti u vazdušnom saobraćaju „Aerodrumi Crne Gore" Podgorica koji su prema bazi Poreske uprave iznosili 18.650,63 eura, već je prijavio 9.763.20 eura, te se javila razlika u ostvarenim prihodima na godišnjem nivou u iznosu od 8.887,43 eura, putničko motorno vozilo registrovano na njegovo ime marke Toyota Avensis proizvodnje 2006, tačan iznos ostvarenih prihoda njegove supruge Katarine Ristić ostvarenih od strane JU SSŠ „Ivan Uskoković“ Podgorica koji su prema bazi Poreske uprave iznosili 7.033.71 eura, već je prijavio 6.120,00 eura, te se javila razlika u ostvarenim prihodima na godišnjem nivou u iznosu od 913,71 eura", objasnili su iz Agencije.

U svom odgovoru Vlastimir Ristić je naveo da je njegova primanja tj. nadoknade za rad u Odboru direktora Aerodroma Crne Gore prijavio prateći podatke koje su mu dale nadležne službe aerodroma.

Ristić je naveo i da je automobil prodao 2008. godine ličnom prijatelju, pri čemu nijesu uradili prevod, da je prijatelj auto dalje prodao 2018. godine, te da je isti preveden na novog vlasnika.

Međutim, ASK je na osnovu dokumenata koje je Ristić dostavio, utvrdila da je Ristić tek dana 11.05.2020. godine prodao vozilo, dakle nakon zatjeva za pokretanje postupka Agencije.

Članom 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da u Izvještaju navede tačne i potpune podatke, dok član 24 propisuje sadržinu Izvještaja. Ukoliko funkcioner to ne učini, prijeti mu kazna od 500 do 2.000 eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније