Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2020. 08:48 >> 10:37
6

KONKURS ZA SREDNJOŠKOLCE

Započni jutjubersku karijeru, kreiraj svoj sadržaj

Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) nastavlja projekat koji je pokrenula prije dvije godine u partnerstvu sa Dojče Vele (DW) akademijom. Srednjoškolci ponovo imaju priliku da se prijave i dobiju mogućnost da stvaraju video sadržaje i kroz jutjuberske formate progovore o temama koje su bliske njihovoj generaciji.

Prvu školu za Jutjubere pod okriljem Javnog servisa prošlo je šest srednjoškolaca, koji su oformili grupu Hexatrom i tako počeli svoju jutjubersku "karijeru". Uz pomoć mentora , obrazovani su za video-blogere - "vlogere", i postali spremni da ostave svoj pečat i obrate se mladima u digitalnom prostoru.

Kroz ovaj projekat, mladi koji prođu konkurs imaće priliku da budu edukovani o snimanju sadržaja za Jutjub - najpopularniju platformu/društvena mreža u Crnoj Gori (a i šire) među mladima, potom da kreiraju video sadržaje na osnovu stečenog znanja u saradnji sa jutjuberima i mentorima, i na kraju da svojim vršnjacima predstave teme i svoj rad.

Nova grupa srednjoškolaca upoznaće se sa osnovnom tehnologijom snimanja i montaže, formatima i procesom rada.

"Hexatorm nije samo You Tube kanal, to je platforma koja pomaže da se čuje glas mladih. Pozivamo vas da nam se pridružite i aktivno učestvujete u stvaranju sadržaja koji vas interesuju. U ovom timu vi ste i stvaraoci i gledaoci i kritičari. Važno je da se čuje vas glas", poručio je Dražen Bauković, mentor u ovom projektu.

Kako se prijaviti?

— U 60 sekundi objasni ili ilustruj zašto želiš da se pridružiš Hexatorm ekipi i snimaš videe.
— Video objavi gdje želiš, javno ili privatno, nama pošalji link na hexatorm@rtcg.me
— Navedi svoje ime, prezime, školu, mjesto, interesovanja, kontakt telefon.
— I ne zaboravi, rok za prijavu je do 10.10.2020.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније