Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 09. 2020. 12:20 >> 12:20
3

U IGALU

Mještani pronašli uginulog delfina

Na plaži u Igalu mještani su pronašli uginulog delfina.

Kako nam je saopšteno iz Instituta za biologiju mora u Kotoru, riječ o najvjerovatnije, mlađoj jedinki dobrog delfina (Tursiops Truncatus). To je kljunasti delfin, najpoznatiji i najčešće viđen.

Navode da su delfini stalni stanovnici našeg mora, brojni su kako u zalivu tako i na otvorenom.

"U pitanju je manja jedinka, mladunče dobrog delfina Tursiops truncates, veličine 1,20 metra.  Uzrok smrti ne možemo znati, ali može biti da je povezano sa nevremenom koje je bilo prethodnih dana u ovom regionu. Igalo je na udaru juga pa stoga razlog više što je jedinka na tom mjestu dospjela do kopna. Moguće je i da je jedinka uginula na otvorenom moru i da je more samo izbacilo na to mjesto u zalivu", poručuju iz Instituta za biologiju mora.

Uzrok smrti, kako navode, može biti neko oboljenje, ili da se prethodno zapetljala u mrežu ili neka druga vrsta ozlede.

"Moguće je i to da kao mlađa jednka, jednostavno nije dovoljno spretno odbranila od nevremena koje je zadesilo Crnu Goru i region ovih dana", saopšteno je iz Instituta. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније