Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 09. 2020. 15:54   >>  15:55

ZA 80 ĐAKA

Otvorena nova škola u Sukobinu

Otvorena je nova škola u Sukobinu u opštini Ulcinj vrijedna 340.000 eura za oko 80 djece.

Objekat je područna ustanova škole „Bedri Elezaga“. Otvaranju su prisustvovali ministar prosvjete Damir Šehović, predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić, a prisutnima se obratio i predstavnik dijaspore koja je učestvovala u ovom projektu Cafo Boga i direktor Škole Arsim Cucović.

Od 340.000 eura koliko je koštala izgradnja ovog objekta od oko 510m2, dijaspora SAD iz Ulcinja uložila je 100.000 eura, a Opština Ulcinj i Ministarstvo prosvjete kroz Kapitalni budžet po 120.000 eura. Novi školski objekat urađen je po svim savremenim standardima, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

„Ovo je samo jedan od više stotina objekata koji su prethodnih godina izgrađeni ili rekonstruisani, a to govori o punoj posvećenosti obrazovanju i uslovima u kojima uče najmlađi. Ponosni smo što će ovu školsku godinu đaci dočekati u novim uslovima", kazao je Šehović.

On je dodao i da je je ponosan na to što je pripremljeno i planirano skoro raspisivanje tendera za izbor izvođača radova za novi vrtić u Ulcinju vrijedan 1,5 miliona.

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić zahvalio se Šehoviću, naglasivši značaj ovog objekta za Opštinu.

Nrekić se zahvalio i predstavnicima dijaspore, koji su dali veliki doprinos završetku ovog projekta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније