Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 09. 2020. 14:31 >> 14:43
1

NP SKADARSKO JEZERO

CZIP: Požar trajao skoro pet dana

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) saopštio je, povodom požara koji su zahvatili područje NP Skadarsko jezero, da je trajao skoro pet dana.

Kako navode, CZIP je, povodom požara koji su zahvatili područje NP Skadarsko jezero, dao izjavu dnevnom listu Pobjeda, a koji je zatim preuzet i objavljen od strane još nekoliko medija.

"Izjava je pisana sa ciljem da se javnost informiše o mogućim posljedicama po biodiverzitet na ovom lokalitetetu", navode u saopštenju.

Ističu da su na kraju saopštenja dodate informacije o periodu nastanka i gašenja požara.

"Požar na lokalitetu Skadarskog jezera i Virpazara zajedničkom akcijom Službe zaštite i spašavanja Bar, Direktorata za vanredne situacije i nadzornika Službe zaštite NP Skadarsko jezero ugašen je u ponedjeljak. Rasplamsao se u noći između nedjelje i ponedjeljka usljed jakog vjetra."

Tvrde da navedena informacija nije dovoljno precizna i jasna, te ne daje pravu sliku dešavanja.

"Naime, požar je nastao u noći između četvrtka i petka i usljed jakog vjetra trajao je sve do utorka ujutru kada je ugašen. Dakle, požar je trajao skoro pet dana, a ne dva kako se može zaključiti iz nedovoljno precizne konstatacije koja se našla kao zaključak saopštenja CZIP-a", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније