Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 09. 2020. 17:40   >>  17:39

UCG

Nastava na osnovnim studijama od ponedjeljka

Nastava na osnovnim studijama na Univerzitetu Crne Gore, za studijsku 2020/21. godinu, počeće u ponedjeljak, saopštili su iz tog resora.

Prorektorica za nastavu na Univerzitetu Đurđica Perović navela je da je UCG usmjeren na kontinuirano unapređenje nastavnog procesa, pa i u vremenima otežanih uslova, imajući u vidu situaciju sa pandemijom izazvanom virusom COVID-19.

„Uprava Univerziteta je preporučila dekanima svih fakulteta da organizuju nastavu strogo poštujući kako visoke standarde kvaliteta nastave tako i sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i preporuka Instituta za javno zdravlje”, kazala je Perović.

Zato je, kako je dodala, preporučen kombinovani model nastave, sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u grupama i organizaciju predavanja na daljinu.

Perović je podsjetila da je Univerzitet i u svojoj Strategiji razvoja za period od 2019-2024. godine istakao posvećenost razvoju nastave, kroz kreiranje i realizaciju novih studijskih programa, koji su prepoznati i uporedivi u Evropskom prostoru visokog obrazovanja.

„U prethodnim mjesecima smo radili i na modernizaciji i optimizaciji infrastrukturnih kapaciteta, digitalizaciji nastavnih servisa i opreme, a u cilju daljeg unapređenja nastavnog procesa u veoma složenim zdravstvenim okolnostima“, rekla je Perović.

Univerzitet je, kako je navela, spreman za nastavu redovnim i onlajn putem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније