Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2020. 15:08 >> 15:09

HRIŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA-VLADA

Pitanja od zajedničkog interesa urediti ugovorom

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava posjetilo je danas sjedište Hrišćanske adventističke crkve koja u Crnoj Gori djeluje od 1921. godine godine. Diskutovana su brojna pitanja od zajedničkog interesa i zaključeno je da Hrišćanska adventistička crkva, koja spada u protestantske crkve, i Vlada Crne Gore trebaju zaključiti ugovor o uređenju odnosa, kako bi se u praktičnom smislu i svakodnevnom životu unaprijedilo uživanje prava građana koji pripadaju ovoj vjeri.

Konstatovano je da su crnogorske vlasti značajno unaprijedile i podržale sigurnost i prihvaćenost vjernika ove zajednice, a u razgovoru je ukazano na brojne primjere nasilja i mržnje kojima su u prošlosti bili izloženi vjernici i njihova imovina.

Zajednički je ocijenjeno da je neznanje pogubna kategorija kako u pogledu tolerancije tako i prihvatanja nepobitnih istorijskih činjenica od 1918. do danas.

Objekat Hrišćanske adventističke crkve je na ulazu u glavni grad pa tako i simbolički ukazuje na otvorenost i stvarnu multikulturalnost Podgorice.

Predstavnici Hrišćanske adventističke crkve, Igor Bosnić, ovlašćeni predstavnik i Radovan Aćimić, starješine mjesne crkve u Podgorici, predstavili su osnovne doktrine i vjerovanja hrišćanskih adventista.

MLJMP je iskazalo posebno poštovanje države Crne Gore prema radu Humanitarne organizacije ADRA koja je, između ostalog, omogućila povezivanje građana Crne Gore sa njihovim rođacima i prijateljima u opkoljenom Sarajevu.

Predstavljene su i podržane aktivnosti u sklopu Kluba zdravlja u okviru kojeg se organizuju zdravstvena predavanja protiv zavisnosti, zdrave ishrane i zdravih stilova života.

Pohvaljen je odnos Ministarstva prosvjete, i aktuelnog ministra Damira Šehovića, prema vjernicima ove Crkve kojima je omogućeno da se polaganje različitih ispita ne obavlja subotom.

U delegaciji MLJMP bili su državni sekretar mr Aleksandar Saša Zeković, direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama dr Ismet Latić i savjetnica Nermina Djoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније