Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2020. 19:49 >> 19:49
4

REAGOVANJE INTELEKTUALACA

Opasne poruke ugrožavaju slobodu mišljenja

Povodom aktuelnih primjera ugrožavanja slobode medija u Crnoj Gori, naučnici, intelektualci, medijski eksperti, profesori i predavači zemalja Jugoistočne Evrope uputili su otvoreno obraćanje crnogorskoj javnosti.

 

U saopštenju navode da su neprimjerene i opasne poruke oličene u sve češćim napadima na pojedine medije, novinare i publiciste zbog slobodnog iznošenja mišljenja i stavova o aktuelnim društveno-političkim temama.

Osuđuju svaki vid netolerancije, govora mržnje, progona i javnih prijetnji hapšenjima i krivičnim prijavama novinarima, te gašenjem medija.

Poručuju da su uvjereni da nikome ne odgovara vraćanje u devedesete godine 20. vijeka, na koje, kako kažu, ovakvi izlivi mržnje prema drugačijem mišljenju neodoljivo podsjećaju.

Ističu da je regionu i Zapadnom Balkanu potrebna stabilna, demokratska Crna Gora i apeluju na sve političke aktere da se svojim poslom bave na dostojanstven i profesionalan način, ne ugrožavajući slobodu mišljenja i izražavanja, medijski pluralizam i međunarodne medijske standarde.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније