Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2020. 18:47 >> 19:37
2

VLADA, PK I GLAVNI GRAD

Pomoći će kompanije čiji su objekti izgoreli u požaru

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i predsjednica vladine Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Marija Vučinović, obišli su danas objekte kompanija DADI i TV Centar Đečević koji su izgoreli u jučerašnjem požaru na Karabuškom polju i tom prilikom vlasnicima ovih kompanija obećali pomoć.

 

Vuković je rekao da, iako je požar u velikoj mjeri uništio objekte kompanija koji se nalaze na teritoriji Opštine Tuzi, a koje su svoje djelatnosti registrovale u Podgorici, gradska uprava će u narednim danima razmotriti sve mogućnosti da pomogne kompanije DADI i TV ĐEČEVIĆ da održe svoje privredne aktivnosti i što prije krenu putem oporavka zbog teške i nepredvidive situacije koja ih je zadesila.

 


Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je naglasio da Privredna komora i u redovnim okolnostima vodi računa o svojim članicama, a ovo su vanredne okolnosti te da mu je zadovoljstvo što su se danas pozivu odazvali ministarka Vuković je rekao da, iako je požar u velikoj mjeri uništio objekte kompanija koji se nalaze na teritoriji Opštine Tuzi, a koje su svoje djelatnosti registrovale u Podgorici, gradska uprava će u narednim danima razmotriti sve mogućnosti da pomogne kompanije DADI i TV ĐEČEVIĆ da održe svoje privredne aktivnosti i što prije krenu putem oporavka zbog teške i nepredvidive situacije koja ih je zadesila.


Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je naglasio da Privredna komora i u redovnim okolnostima vodi računa o svojim članicama, a ovo su vanredne okolnosti te da mu je zadovoljstvo što su se danas pozivu odazvali ministarka Marija Vučinović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.


“Radi se o velikoj materijalnoj šteti, ali je najvažnije da su svi zaposleni na vrijeme evakuisani i da nije bilo ugroženih ljudskih života, a takođe je posebno važno i to što se povrijeđeni vatrogasci se danas dobro osjećaju i u takvoj situaciji moramo svi biti zadovoljni”, naglasio je Golubović dodajući da će Privredna komora će na sjednici Upravnog odbora u narednim danima dati preporuke i Glavnom gradu i Opštini Tuzi na čijem području se nalaze ovi objekti, Vladi Crne Gore, kako Investiciono razvojnom fondu, a jednako tako i bankama za odobravanje novih povoljnih kredita, stavljanje moratorijuma na postojeće kredite kako bi se što prije vratile aktivnosti ovih privrednih društava.

Golubović je rekao da je značajno da se sačuva svako radno mjesto, jer u ove dvije kompanije radi oko 200 zaposlenih. On je uvjeren da će podrškom sa svih nivoa obezbijediti da se aktivnosti ovih kompanija pokrenu što prije.

Vučinović je istakla da će Vlada Crne Gore u skladu sa svojim mogućnostima pomoći kao i svaki put do sada kada su nas zadesile ovakve nepogode.

“Ono što je najbitnije jeste da nije bilo ljudskih žrtava ali materijalna šteta je ogromna a mi ćemo pokrenuti inicijativu da se ovo skladište sanira i da pomognemo ovim ljudima kako bi se zaposleni vratili na svoja radna mjesta”, zakljućila je Vučinoivć.


Vlasnik kompanije DADI Muarem Muratović se zahvalio svima koji su pomogli u ovim teškim trenucima ističući da je najvažnije to što nije bilo težih povreda i ljudskih gubitaka.

“Svakako da je pričinjena ogromna materijalna šteta, jer je ovdje sjedište naše kompanije iz koje se snabdijeva četrnaest radnji sa preko 170 zaposlenih, ali već sjutra ćemo sve zaposlene prerasporediti na druga radna mjesta”, zaključio je Muratović.


Predstavnik kompanije TV Centar Đečević Amir Đečević je saopštio da se juče vatra sa susjednog objekta raširila i na objekat kompanije Đečević.

“Nismo očekivali da će se to desiti, materijalna šteta je velika, kao na objektu tako i u uništenoj robi. Iskreno se nadamo da ćemo uskoro imati podatke i da ćemo uspjeti da iz ovoga izađemo jači. Ovo je firma koja postoji preko 50 godina i ovo smo prihvatili kao novi izazov i nadamo se da ćemo to uspješno i realizovati”, istakao je Đečević i zahvalio se svima koji su pomogli i koji su se ponudili da pomognu u ovoj teškoj situaciji kada je pomoć najpotrebnija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније