Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 09. 2020. 15:48   >>  15:51

MUP SAOPŠTIO

Aktivan požar u Virpazaru, ostali pod kontrolom

Požari na teritoriji Crne Gore drže se pod kontrolom, a trenutno je jedini aktivni požar na području Virpazara, čije je gašenje u toku, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Očekuju da će tokom dana biti ugašen u potpunosti.

"Trenutno su u gašenje ovog požara uključeni pripadnici službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice (jedinice za gašenje požara iz vazduha) Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa tri aviona tipa Air tractor. Što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono je takvo da su naši kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu", navode iz MUP-a.

Informišu javnost da, u slučaju potrebe, međunarodnu pomoć mogu tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO.

"Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe", dodaje se.

Iz mUP-a ističu i da su u periodu, koji je označen kao period sa povećanim požarnim rizikom, uzrokovanim nepovoljnom meteorološkom situacijom, preduzete su sve potrebne aktivnosti na gašenju požara na otvorenom prostoru.

"Svakodnevno su angažovani kapaciteti jedinica lokalnih samouprava – vatrogasno-spasilačkih jedinica u Centralnom i Primorskom regionu Crne Gore. Takođe, angažovani su resursi Avio-helikopterske jedinice koji su gasili požare na otvorenom prostoru u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Cetinju, Baru i Ulcinju", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније